skip to Main Content

Vă oferim servicii profesionale de fotografie imobiliară. Domeniul imobiliar este unul extrem de dinamic și competitiv. Astfel că, indiferent că vorbim despre vânzarea sau închirierea unei proprietăți, ori despre domeniul ospitalității, este vital să vă prezentați proprietatea printr-o serie de fotografii deosebite, care să o pună în valoare. Astfel veți atrage atenția și veți convinge mult mai ușor potențialii clienți. O imagine face cât o mie de cuvinte – această zicală este adevărată cu atât mai mult în domeniul real estate și în cel al ospitalității (HoReCa).

Ai nevoie de un fotograf profesionist de imobiliare atunci când vrei imagini bune de prezentare pentru:

Apasă pe linkurile de mai sus pentru a afla mai multe detalii sau citește mai departe.


Cât costă serviciile de fotografie imobiliară?

Tariful pentru serviciile de fotografie imobiliară este stabilit în funcție de durata și de complexitatea ședinței foto. Pentru locațiile situate în București sau în zonele limitrofe, tariful standard este de 100€ pe oră. Acest tarif include fotografierea, prelucrarea atentă a imaginilor și predarea lor prin transfer electronic în interval de maxim 48 de ore (de obicei mult mai repede).

Pentru ședințele foto desfășurate în afara Bucureștiului (sau a zonelor limitrofe) se adaugă cheltuieli legate de transport, precum și (dacă este cazul) de cazare.

Am redat în tabelul de mai jos tarifele pentru proiectele cele mai comune:

ServiciuTarif Imagini
Fotografii de prezentare pentru garsoniere, apartamente de 2 camere100€20-30
Fotografii de prezentare pentru apartamente de 3 sau 4 camere150€30-40
Fotografii de prezentare pentru case, vile, duplexuri200-300€40-70

Pentru proiecte mai ample sau atipice, precum și pentru fotografii de prezentare pentru hoteluri și pensiuni, proprietăți oferite spre închiriere în regim hotelier sau ansambluri rezidențiale, vă rugăm să solicitați o ofertă personalizată. Tariful se stabilește de comun acord, în funcție de durata și de complexitatea ședinței foto.

Pentru toate colaborările veți primi factură fiscală pentru plățile efectuate.


Sfaturi practice și sugestii legate de fotografierea proprietății tale

Cum pregătim spațiul pentru ședința foto imobiliară?

Primul și cel mai important aspect este ordinea și curățenia. Pentru ca fotografiile să fie impecabile, dar și pentru a eficientiza timpul petrecut la ședința foto, trebuie ca spațiile care urmează a fi fotografiate să fie atent curățate în prealabil. Mobilierul și elementele de decor trebuie să fie aranjate cu grijă. De asemenea, elimină toate obiectele care nu au ce să caute în cadru. Trebuie să știi că în fotografie detaliile cele mai mici se văd foarte ușor și pot distrage atenția în mod neplăcut.

În al doilea rând, odată ajuns la locație, lasă fotograful să exploreze în voie spațiul. Fiecare proiect imobiliar e unic, iar fiecare spațiu, prin natura sa, dar și prin modul cum este amenajat, are particularitățile sale. Un fotograf profesionist știe să exploateze aceste particularități și va alege unghiurile cele mai favorabile pentru a le evidenția. Mai ales că o fotografie imobiliară de calitate nu prezintă doar spațiul în sine, ci trebuie să transmită emoția asociată cu faptul de a locui (sau de a lucra) în acel spațiu. Indiferent că e vorba despre căldura și ospitalitatea cu care te întâmpină un apartament, sau despre ordinea și rigoarea dintr-un birou, ori despre luxul și sezația de opulență pe care ți-l oferă un alt spațiu, un fotograf cu experiență va ști să scoată la lumină aceste emoții prin intermediul imaginilor.

Uneori lumina de care dispune spațiul tău nu este suficientă, sau nu este potrivită, pentru a putea realiza cele mai bune imagini posibile. De aceea e bine să știi că fotograful poate recurge la montarea unor lumini suplimentare.

Ce trebuie să fotografiezi neapărat?

Fiecare proiect este unic și la fel sunt și nevoile proprietarilor care apelează la serviciile unui fotograf profesionist de imobiliare. Atunci când angajezi serviciile foto, este bine să ai o idee despre ce anume îți dorești să fie fotografiat în legătură cu proprietatea ta.

Uneori sunt suficiente câteva imagini cu interiorul, pentru a da o idee despre cum arată. Dar poate în cazul tău elementele care decorează interiorul sunt la fel de importante ca spațiul în sine și trebuie evidențiate prin imagini. Poate exteriorul (fațada) și împrejurimile sunt la fel de importante și vei dori să fie fotografiate. Ai nevoie de fotografii din exterior atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte?

Toate aceste cerințe suplimentare pot crește durata ședinței foto (și implicit și costul). Dar fotografiile pe care le vei obține vor convinge mult mai eficient, deci sunt foarte importante.


Fotografii de prezentare pentru garsoniere, apartamente, case, vile și duplexuri | Fotografie imobiliară

Ai o proprietate imobiliară de tip garsonieră, apartament, vilă sau casă și te-ai decis să o scoți la vânzare sau spre închiriere? Atunci cu siguranță ai nevoie de fotografii de prezentare, care să te ajute să îți găsești clienții sau chiriașii rapid.

Un studiu exhaustiv realizat de agenția de brokeraj imobiliar RedFin (SUA) a arătat că proprietățile private scoase spre vânzare al căror listing conține fotografii profesionale s-au vândut în medie mult mai repede și semnificativ mai scump decât cele care afișau fotografii realizate de amatori fără experiență, fără cunoștințe tehnice și fără echipament profesional.

Contează pe noi pentru a te ajuta cu fotografierea apartamentului sau a casei.

Cât costă serviciile de fotografie de prezentare pentru apartamente, case și vile?

Vezi aici oferta completă și tarifele de fotografie imobiliară. Sau folosește butonul de mai jos pentru a solicita o ofertă personalizată.


Fotografii de prezentare pentru hoteluri și pensiuni | Fotografie imobiliară

Dacă deții sau ai în administrare un hotel sau o pensiune, atunci știi cu siguranță cât de importante sunt fotografiile cu locația pentru a convinge turiștii să vină să se cazeze la tine. Desigur, recomandările foștilor clienți sunt importante, însă ele nu sunt întotdeauna suficiente pentru a îți asigura un flux continuu de turiști. Așa că este important să recurgi la metodele de promovare online.

Imaginile cu proprietatea sunt prima impresie pe care o creezi asupra viitorilor tăi clienți. Și, de cele mai multe ori, această impresie reprezintă un factor decisiv, așa cum arată un studiu condus de TripAdvisor. Conform acestui studiu fotografiile afișate de hoteluri pe conturile lor sunt factorul decisiv numărul unu în ceea ce privește atragerea de cereri de cazare din partea turiștilor (având o importanță chiar mai mare decât numărul de review-uri de pe site). De altfel într-un studiu realizat de FlipKey se arată că turiștii sunt cu 83% mai predispuși să se intereseze de proprietățile listate care conțin minim 20 de fotografii (cu condiția să fie fotografii atrăgătoare).

De aceea este vital să prezinți cele mai bune fotografii, pentru a convinge turiștii să se cazeze la tine. Nu ezita să ne contactezi, pentru a realiza împreună fotografiile care vor pune în valoare perfect proprietatea ta și vor atrage clienții pe care ți-i dorești.

Cât costă serviciile de fotografie de prezentare pentru hoteluri și pensiuni?

Vezi aici oferta completă și tarifele de fotografie imobiliară. Sau folosește butonul de mai jos pentru a solicita o ofertă personalizată.


Fotografii de prezentare pentru apartamente de închiriat în regim hotelier | Fotografie imobiliară

Dacă ai o proprietate pe care te-ai hotărât să o oferi spre închiriere în regim hotelier, atunci cu siguranță ai nevoie de serviciile unui fotograf profesionist de proprietăți imobiliare pentru a putea închiria rapid și la un tarif convenabil.

Iar dacă ai deja proprietatea listată pe platformele online, dar performanțele sunt sub așteptări, atunci poate este cazul să faci un upgrade fotografiilor de prezentare.

Conform datelor statistice prezentate de Airbnb proprietățile al căror listing conțin fotografii realizate profesional aduc în medie cu 24% mai multe rezervări, și venituri medii cu 40% mai mari decât proprietățile fără fotografii profesionale. Un studiu amplu realizat de FlipKey (parte a TripAdvisor Rentals) arată că turiștii sunt cu 83% mai predispuși să se intereseze de proprietățile listate care conțin minim 20 de fotografii atrăgătoare (profesionale). Aceste rezultate sunt confirmate de proprietarii care își listează apartamentele pentru închiriere în regim hotelier (de exemplu pe Booking.com).

Cât costă serviciile de fotografie de prezentare pentru apartamentele de închiriat în regim hotelier?

Vezi aici oferta completă și tarifele de fotografie imobiliară. Sau folosește butonul de mai jos pentru a solicita o ofertă personalizată.


Fotografii de prezentare pentru ansambluri rezidențiale & dezvoltatori imobiliari | Fotografie imobiliară

Dacă ești dezvoltator imobiliar sau deții în portofoliu mai multe proprietăți imobiliare, atunci ai nevoie de servicii profesionale de fotografie imobiliară pentru a te ajuta în dezvoltarea campaniei de marketing.

Este cunoscut că proprietățile ilustrate cu fotografii profesionale, de calitate, se vând mult mai repede și semnificativ mai scump decât cele care afișează fotografii slabe calitativ, așa cum arată un studiu RedFin.

Suntem nerăbdători să te ajutăm cu fotografiile de prezentare ale complexului rezidențial și/sau ale proprietăților. Pentru noi nu există proiect prea mare sau prea complex.

Cât costă serviciile de fotografie de prezentare pentru ansamblurile rezidențiale?

Vezi aici oferta completă și tarifele de fotografie imobiliară. Sau folosește butonul de mai jos pentru a solicita o ofertă personalizată.

Back To Top